Sibiro maumedžio terasa

Dar viena išskirtinė terasa, kurios įgyvendinimui teko pasitelkti nestandartinius sprendimus.  Suderinus terasos dizaino ir konstrukcinės dalies detales prasidėjo montavimo darbai. Terasos pagrindui buvo naudojami dviejų tipų poliai tai- tradiciniai betoniniai ir vis labiau populiarėjantys metaliniai sraigtiniai pamatai. Terasos kompleksą galima padalinti į 3 dalis- įėjimo terasa, terasa su konsole prie tvenkinio ir takeliai.

Įėjimo terasos įrengimas prasidėjo nuo perteklinio grunto nuėmimo. Pašalinus nereikalingą gruntą sumontuoti sraigtiniai M tipo poliai. Terasos priekyje sudėtas vejos bortelis, kuris laikys gruntą ir atskirs terasos konstrukciją nuo jo. Po terasa paklojus geotekstilę, prasidėjo karkaso įrengimas. Įrengtas standartinis dvigubas maumedžio karkasas, kuris suteikia stabilumo ir ilgaamžiškumo terasai. Maumedžio terasinės lentos sumontuotos naudojant Camo nematomą tvirtinimo sistemą. Išėjimas iš terasos gavosi grunto lygyje, o tai yra retenybė.

Paraleliai įėjimo terasos įrengimui prasidėjo ir terasos prie tvenkinio montavimo darbai. Užsakovai norėjo, kad  terasa turėtų konsolę, kuri bus virš tvenkinio. Kabančios konsolės ilgis yra apie 2,5m nuo kranto. Norint įgyvendinti tokį sumanymą teko išspręsti nemažai iškylusių klausymų: kokie tinkamiausi pamatai, kaip padaryti terasos karkasą, kuris kabo virš vandens apie 2,5m labai jo neišstorinant.

Terasos pamatams pasirinkti betoniniai poliai, kurių gilys 1,5m, o skersmuo- 200mm. Terasoms standartiškai poliai  gręžiami apie 1m.  Pirmam karkaso sluoksniui naudotos dvitėjos metalinės sijos, ilgiausia sija buvo apie 9m! Kadangi vietos stambiai technikai buvo per mažai sijas teko montuoti rankiniu būdu. Prieš montavimą sijos buvo nugruntuotos. Ant metalinių sijų sudėtas antras karkaso sluoksnis. Prieš terasinių lentų montavimą nutarta papildomai įkalti du metalinius vamzdžius į tvenkinio dugną, taip suteikiant didesnį stabilumą terasai ir sumažinanti laužimo efektą. Pilnai paruošus karkasą sumontuotos terasinės lentos. Terasa užbaigta rėminančia lenta, toks užbaigimo būdas ne tik uždengia lentų galus, bet prideda estetinio grožio bei prabangos jūsų terasai ir parodo meistrų profesionalūmo lygį.

Trečias ir paskutinis darbų etapas tai takelių įrengimas. Pagrindui pasirinktas viengubas karkasas, kuris sumontuotas ant metalinių sraigtinių polių. Takeliai įrengti iš abiejų namo pusių ir nueina iki pontoninio liepto. Per visą takelių perimetrą numatyti augalai todėl buvo palikta geotekstilė, kuri neleis augti piktžolėms. Užsakovams liko susiformuoti galutinį reljefą ir sulaukti kol sudygs veja.