Pirmoji 2021 metų terasa ir iš karto netipinis projektas. Beveik pusė terasos ploto buvo išklota tinkelėmis, o likusioje dalyje įrengta žalioji zona. Standartiniam dvigubam karkasui aukščio irgi neužteko, iki terasos dūrų buvo apie 15cm. Įvertinus visus galimus sprendimus pasirinktas pats optimaliausias: montuoti terasa ant esamų trinkelių.

Terasos dalyje kur augo vėja buvo iškastas augalinis gruntas, supiltas ir sutankintas smėlis. Atramų vietose sudėtos šaligatvio plytelės. Prieš pradedant karkaso montavimą, paklota geotekstilė, kad po terasa neaugtų žolė. Karkasui pasirinktos klijuoto maumedžio lagės 40x80x6000mm. Klijuoto maumedžio lagės lyginant su masyvo lagėmis turi nemažai pranašumo: yra tvirtesnės  ir beveik idealiai lygios. Masyvo lagės labai dažnai būna „banano“ formos ir dėl to sunkiau kokybiškai įrengti viengubą karkasą, nes reikia papildomai ankeruotis į pagrindą, o labai dažnai to daryti nera galimybės.

Kad pasikelti terasą iki reikiamo aukščio panaudotos specialios reguliojamos atramos – pjedestalai. Naudojant pjedestalus labai patogu padaryti reikiamą terasos aukštį ir nuolydį, nes galima pasirinkti skirtingo aukščio atramas.

Šiai terasai buvo pasirinktos Sibiro maumedžio terasinės lentos 28x120mm. Kaip jau įprasta terasinės lentos sumontuotos naudojant nematomą lentų tvirtinimo sistemą – Camo. Kad terasa atrodytų dailiau padarytas vazonas, kur ateityje augs gėlės ar kiti augalai.  Po montavimo darbų sekė turbut maloniausias procesas – terasos alyvavimas. Alyvavimui pasirinkta mūsų partnerių alyva terasoms – Woca, spalva Larch. Terasos montavimo darbai užtruko 2 dienas.