Norint komfortiškai ir šiltai gyventi rąstiniame name jį reikia apšiltinti iš lauko. Būtent tokį sprendimą pasirinko dar vienas mūsų klientas.
Šiuo metu rinkoje yra labai platus šiltinimo medžiagų pasirinkimas. Rąstiniam namui geriausiai tinka celiuliozinė vata – kitaip dar vadimana – ekovata. Ekovata pagal savo savybes yra labai artima medienai, nes yra pagaminta iš perdirbtos makulatūros.
Rąstinės 200mm storio sienos varža siekia apie R=1,87, tokia varža yra per maža norint komfortiškai gyventi. Taip pat dažnai pasitaiko, kad rąstai dėl tam tikrų aplinkybių nesusėda taip kaip reikia ir per plyšius iš namo išeina šiluma.
Namo sienas užsakovas nusprendė šiltinti ekovata, ekovatos storis – nuo 100mm iki 130mm. Iš pradžių ant namo sienų buvo sumontuotas karkasas. Karkasams panaudoti mediniai bruseliai, kurie prie sienų tvirtinti medvaržčiais ir varžtais. Paruošus karkasus į tarpus šlapiuoju būdu buvo užpūsta ekovata. Išdžiūvus ekovatai ant viršaus prikalta vėjo izoliacinė plevelė, ir bruseliai oro tarpui suformuoti.
Įgyvendinant panašaus pobūdžio darbus mūsų komanda dažniausiai pasirenka kiek kitokį būdą. Meistrai suformuoja uždaras angas, į kurias yra pučiama ekovata sausuoju būdu. Tokiu būdu galima namo sienas apšiltinti storesniu sluoksniu vatos. Šlapiuoju būdu galima šiltinti maždaug iki 100mm storio, o sausuoju- vatos storis gali siekti ir 400mm.
Namo apdailai naudotos medinės dailylentės 20x190x6000mm. Dailylentės prieš montavimą nudažytos iš abiejų pusių Tikkurila dažais, antras sluoksnis buvo dažomas sumontavus dailylentes. Dailylentes nuspręsta sukti naudojant Essve fasadinius medvaržčius. Montavimo darbai vyko labai sklandžiai, kadangi namo sienos neaukštos, beveik visur darbus galima buvo vykdyti nuo žemės. Tik viena namo siena buvo gan aukšta, todėl teko nuomotis pastolius. Pastoliai objekte neužsibuvo, nes meistrai darbus atliko per kelias dienas. Darbų eigoje buvo nuspręsta pakeisti namo pakalimus, kadangi senos lentos nederėjo prie naujo fasado. Taip pat, įrengtos medinės lubos ant balkoną laikančių balkių.
Darbams einant į pabaigą prie įėjimo į terasą sumontuoti nauji patogūs laiptukai. Laiptukai pagaminti iš giluminiu būdu imprengnuotų lagių ir terasinių lentų. Terasinės lentos susuktos naudojant Essve terasinius medvaržčius.
Užsakovai liko labai patenkinti mūsų komandos darbu.